Dodałam przepis na domowy kajmak (przepis na domowy kajmak ) a teraz chcę Wam pokazać w jakim celu go robiłam mianowicie do przełożenia andrutów. Sam kajmak jest bardzo słodki dlatego dla zminimalizowania tej słodyczy wafle na przemiennie przełożyłam kajmakiem i dżemem truskawkowo-czekoladowym.
Składniki:
domowy kajmak (przepis na domowy kajmak ) lub puszka gotowego kajmaku
słoik dżemu truskawkowego
1/3 tabliczki gorzkiej czekolady
andruty
Przygotowanie:
Rozpuścić w kąpieli wodnej czekoladę i wystudzić. Dodać do dżemu i dokładnie wymieszać. Pierwszy andrut posmarować kajmakiem i przykryć drugim andrutem. Drugi andrut posmarować dżemem i przykryć trzecim andrutem i tak na przemian aż wykorzystamy andruty. Gotowy andrut obwinąć np. folią aluminiową i obciążyć ( np. grubą książką) aby masy dokładnie skleiły się z waflami
Uwielbiam je, jak zrobię nie mogę przestać jeść.
OdpowiedzUsuńU mnie było podobnie...nawet nie wiadomo kieddy znika ;)
Usuń