9 mar 2015

Rolada z mielonego mięsa z pieczarkami

Jakiś czas temu robiłam klopsa z jajkiem (tutaj) i wszystkim moi domownikom smakował. Tym razem zrobiłam roladę z mięsa mielonego z pieczarkami.



Składniki:

     80dag mięsa mielonego
     2  cebule
     2 ząbki czosnku

     1 łyżeczka musztardy
     1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
     4 łyżki bułki tartej
     1 jajko
     sól
     pieprz
    0,5 kg pieczarek
    1 łyżka masła

Przygotowanie:

    Cebulę pokroić w kosteczkę, podsmażyć i wystudzić. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i podsmażyć na 1 łyżce masła.  Do mięsa mielonego dodać jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą, musztardę, słodką paprykę, sól, pieprz i cebulkę podsmażoną. Składniki połączyć. Na stół rozłożyć folię spożywczą, posypać nią bułką tartą i rozłożyć mięso mielone.



Na całe mięso wyłożyć pieczarki.



 Zwinąć roladę. Delikatnie zdjąć folię spożywczą i przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.



 Piec w 180C około 45min.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz