Zastanawiałam się co zrobić na kolacyjkę. Ciągle kanapki z szynką lub serem a jest tyle różnych np. past i zrobiłam pastę jajeczną, którą nie robiłam przez długi okres.... Domownicy zajadali się z apetytem.
Składniki:
5 jajek
1,5 łyżki miękkiego masła
1 łyżeczka majonezu
pieprz, sól
2 łyżki posiekanego szczypiorku
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Jedni jajko siekają drobniutko ja poszłam na skróty i starłam na tarce o grubych oczkach. Dodałam masełko, majonez, sól i pieprz świeżo mielony. Wszystko dokładnie wymieszałam. Na końcu dorzuciłam posiekany szczypiorek. I pasta gotowa.
Zastanawiam się, dlaczego ludzie zawsze komplikują sobie życie. Jajka ucierać na tarce? Czy nie lepiej użyć do tego zgniatacza do ziemniaków? :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za podpowiedź czym można zgnieść jajka, ale nie każdy ma w domu zgniatacz do ziemniaków (mówię o sobie), a tarcie jajek na tarce nie jest skomplikowane i robi się to bardzo szybciutko :)
Usuń