W zamrażalce miałam około o,5 kg borówki. Zastanawiałam się jak ją wykorzystać, czy na ciacho czy na jakiś deserek i w końcu doszłam do wniosku, że zrobię ją pod kruszonką mniam.
Składniki:
3/4szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
1/4 szklanki płatków owsianych
1/4 szklanki wiórków kokosowych
szczypta soli
1/2 szklanki zimnego masła
około 0,5 kg borówki amerykańskiej (mogą być inne owoce)
Przygotowanie:
Mąkę, cukier, płatki owsiane, wiórki kokosowe, sól i masło połączyć ze sobą najlepiej za pomocą noża aby powstały grudki.
Borówki amerykańskie przełóż do naczynia żaroodpornego i posyp kruszonką.
Piecz około 30 min w 200 C- 220C.
Owoce pod kruszonką można podawać np. z lodami, ale ja jadłam bez niczego i również bardzo mi smakowały :)
Cześć nie rozumiem tego:
OdpowiedzUsuń"1/2 szklanki wiórków zimnego masła".
Ile mam dodać masła? Pół szklanki?
Czesc....sorki wkradl mi sie blad...chodzi o pol szklanki masla
Usuń