Ostatnio w lodówce znalazłam ciasto francuskie. Najczęściej robię z niego rogaliki z dżemem, ale tym razem miałam ochotę na coś nie słodkiego. I tak też znalazłam ser pleśniowy, oliwki, czosnek. Dzięki tym paru składnikom powstała jak dla mnie bardzo smaczna przekąska.
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
około 100g sera pleśniowego (ja miałam z niebieską i zieloną pleśnią)
16 zielonych oliwek
1 jajko
Składniki:
Ser pleśniowy pokroić w kostkę. Ciasto francuskie podzielić na 8 równych części. Na każdy kawałek położyć ser pleśniowy i 2 oliwki.
Końce ciasta francuskiego złączyć ze sobą i lekko skręcić u góry.
Posmarować rozkłóconym jajkiem i piec przez około 20min w 180C.
Ja sakiewki podałam z sosem czosnkowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz