4 mar 2015

Sakiewki z oliwkami i serem pleśniowym

Ostatnio w lodówce znalazłam  ciasto francuskie. Najczęściej robię z niego rogaliki z dżemem, ale tym razem miałam ochotę na coś nie słodkiego. I tak też znalazłam ser pleśniowy, oliwki, czosnek. Dzięki tym paru składnikom powstała jak dla mnie bardzo smaczna przekąska.



Składniki:

    1 opakowanie ciasta francuskiego
    około 100g sera pleśniowego (ja miałam z niebieską i zieloną pleśnią)

    16 zielonych oliwek
    1 jajko

Składniki:

   Ser pleśniowy pokroić w kostkę. Ciasto francuskie podzielić na 8 równych części.  Na każdy kawałek położyć ser pleśniowy i 2 oliwki.



 Końce ciasta francuskiego złączyć ze sobą i lekko skręcić u góry.



Posmarować rozkłóconym jajkiem i piec przez około 20min w 180C.
Ja sakiewki podałam z sosem czosnkowym.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz