25 sty 2015

Kotlety jajeczne

Te kotleciki robią co jakiś czas. Najczęściej wtedy gdy już nie mam ochoty jeść mięsa na obiad. Kotleciki jajeczne są bardzo proste i co dla mnie ważne dość szybko się je robi :)




Składniki:

  8 ugotowanych jajek
  2 surowe jajka
  2-3 łyżki bułki tartej

  2 cebule
  sól
  pieprz
  bułka tarta

Przygotowanie:

 Cebulkę siekamy i podsmażamy na maśle. Ugotowane jajka trzemy na tarce warzywnej o małych oczkach. Dodajemy podsmażoną cebulkę, bułkę tartą, dwa surowe jajka, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Podajemy do ziemniaczków i surówki. Jednak na zimno również są dobre.
   








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz