Te kotleciki robią co jakiś czas. Najczęściej wtedy gdy już nie mam ochoty jeść mięsa na obiad. Kotleciki jajeczne są bardzo proste i co dla mnie ważne dość szybko się je robi :)
Składniki:
8 ugotowanych jajek
2 surowe jajka
2-3 łyżki bułki tartej
2 cebule
sól
pieprz
bułka tarta
Przygotowanie:
Cebulkę siekamy i podsmażamy na maśle. Ugotowane jajka trzemy na tarce warzywnej o małych oczkach. Dodajemy podsmażoną cebulkę, bułkę tartą, dwa surowe jajka, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Podajemy do ziemniaczków i surówki. Jednak na zimno również są dobre.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz